یونیسکس در معنای لغوی به کلماتی مانند تک جنسی، میان جنسی و فراجنسی اطلاق میشود. در مفهوم اما اشاره به، به هم پیوستگی، اتحاد و هم پوشانی استایل و سبک پوشش و زندگی فراتر از مرزهای جنسیت دارد.
استایل یونیسکس، استایلی تازه و یا نوینی نیست بلکه تاریخ آن برمیگردد به دهههای ابتدایی قرن 20 و همزمان شدن با دو حرکت و موج مهم در دنیا وبخصوص جهان غرب.
موج ابتدایی و مهم، صنعتی شدن و ورود به دنیای مدرن که خود پیامدها و بازتاب هایی را به دنبال داشته است. زنان و مردان مدرن وصنعتی شده، زنان و مردانی که با تغییر نگرشها و افکارشان نسبت به دنیای بیرون از خود، فاصلهی بسیار گرفته اند از سبک زندگی و استایل شخصی دوره ویکتوریایی و ادواردین (لباسهایی تنگ، پرچین وبلند، آستینهای پفی و بزرگ، اکسسوریهای متنوع و زیاد، کت و شلوارهایی راسته و بلند با جلیقه و کراوات، پارچههای ضخیم و…)
و درپی همین تغییر نگرشها و اتفاقات در دنیا، به تبع زنان خواهان آزادی بیشتر در حق انتخاب استایل و پوشش و حق آزادی عمل در نحوه زندگی شخصی و بکارگیری علایق خود در زندگی و رفتارها به جای دید، نظر و نگاه مردان به آنها باعث شکل گیری موج فمنیسم شده است.
گذر از دوره ویکتوریایی به دوره صنعتی و مدرن، درون دوره صنعتی گذر از تحولات جنگ جهانی اول و درپی آن جنگ جهانی دوم و همچنین دیگر اتفاقات مهم اجتماعی، باعث به وجود آمدن استایلهایی متنوع شده است، از دل هر کدام از این تحولات و تغییریافتن روند فشن و تفکرات طراحان و صاحبان برند.
همچنین بخوانید: استایلی برای زنان استقلال طلب
بازتاب این جنبشها و حرکات را میتوان به روشنی در صنعت فشن مشاهده کرد. شکل گیری سبکهایی که هر کدام مفهوم، نگرش و هدف خاص خود را به دنبال دارند.
یکی از جذاب ترین این استایلها، استایل یونیسکس است که توجه و تمرکز بر همبستگی، یکی شدن و فراتر رفتن از مرزهای محدودیتهای جنسیتی در سبک پوشش است.
هدف این سبک از لباسهایی بدون جنسیت، استفاده زنان و مردان به صورت مشترک از یک طرح، یک پارچه و یک استایل که وحدت بین انسانها با این سبک زندگی و پوشش بیشتر شود، در عین اینکه تفاوتها به حداقل برسد. به طوری که فقط یک طیف رنگی، یک مدل و یا یک طرح خاص مختص زنان یا مردان نباشد، و هر کسی فارغ از جنسیت خود و بنابر سلائق و علاقه خود پوشش خود را انتخاب کنند.
با ما همراه باشید در مرکز دیزاین ورجاوند
این دید و فهم در استایل یونیسکس ما را وادار میکند که با دیدن افراد قبل از قضاوت و آنالیز کردن ظاهر و استایل در درجه اول آنها را به عنوان یک انسان ببینیم. در زندگی و فعالیتهای روزمره به جای توجه بیش از حد به استایل و وسواس فکری گرفتن در رابطه با اینکه یک فرد به عنوان دختر یا پسر برای ظاهر شدن در جامعه چه نوع استایلی و پوششی داشته باشد و یا اینکه چه رنگها و طرحهایی مناسب جنسیت، سن و… است و میتواند استفاده کند. به عنوان یک هویت مستقل و انسانی فارغ از نوع پوشش او دیده شود.
و نکته جالب تر اینکه این روند تغییرات سبک پوششی و رفتن به سمت استایل یونیسکس و کم رنگ کردن تفاوتها، بیشتر در استایل زنان به چشم میخورد به طوری که نوع پوشش زنان از آن زرق و برق و پیچیدگیها و خط ومرزها رها شده و وارد یک مرحله ساده تر، راحت تر و کاربردی تر شده است.
رنگها در بین دو نوع پوشش زنان و مردان در استایل یونیسکس تفاوتی ندارد و هر جنسیتی بر اساس انتخاب و خواست خود میتواند از هر طیف رنگی استفاده کند.
استفاده از طرحها و مدلهایی ساده تر مانند تیشرت، پیراهن، بلوز، شلوارهای راسته و راحت، هودی، ژاکت، کت و… در استایل یونیسکس برای زنان و مردان به طور مشابه و با کمترین میزان تفاوت درعین اینکه این سبک هوادار و خواهان بسیاری دارد. چرا که در اکثریت افراد چه زن و چه مرد برای بودن در سطح اجتماع و فعالیتهای روزمره مایلاند که دید و ظاهری فراتر از جنسیت خود را عرضه کنند.
استایل یونیسکس دنیای جدیدی را در صنعت مد و فشن متولد کرده است و طراحان بسیاری رویکرد خود را به این سمت سوق داده اند.
در ایران اما هنوز این استایل بکر و تازه است و فشن دیزاینرهای محدودی شروع به فعالیت در این زمینه کرده اند، و این نشان از داشتن فضای کافی برای دیگر طراحانی است که مایل هستند در این سبک و سیاق فعالیت کنند.
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.